Filet z tilapii zapiekany pod migdałowym chrustem z czerwoną cebulą, czosnkiem, natką pietruszki i mozzarellą podany z risotto z krewetkami koktajlowymi i pesto bazyliowym.

92 kliknięcia
14.08.2014
blog: La dolce Vita!

Przepis: Filet z tilapii zapiekany pod migdałowym chrustem z czerwoną cebulą, czosnkiem, natką pietruszki i mozzarellą podany z risotto z krewetkami koktajlowymi i pesto bazyliowym.

Tajemnicą dobrego dania jest zwykle umiejętność łączenia składników. Zdarza się, że z dokładnie znanych nam już elementów wychodzi coś, co jest warte pokazania i opublikowania np. na tym blogu. Migdałowy chrust zamiast tradycyjnej, polskiej panierki pojawił się już wśród moich przepisów nie raz, ale zawsze w innej odsłonie. Tym razem podkręciłam smaki większą dawką czosnku i czerwoną cebulą. Ponadto na wierzch rzuciłam...

Zobacz także przepisy na:

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6542

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis treści

    Alfabetyczny spis treści 1646

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    spis rzeczy

    spis rzeczy 2912

    Marek&Beata
    Marek&Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Z niejednego garnka
    Wegetariański bogracz

    Wegetariański bogracz 950