Filipiński kurczak inasal

60 kliknięć
27.07.2017
blog: Kuchnia nad Atlantykiem

Przepis: Filipiński kurczak inasal

Proste i lekko egzotyczne w smaku danie z Filipin dzięki marynacie z dodatkiem oleju annatto. Ten ostatni łatwo przygotować, potrzebne będą tylko czerwone nasionka krzewu achiote, (noszące właśnie nazwę annatto)chętnie używane tak w kuchni filipińskiej, jak i latynoamerykańskiej. Olej można przechowywać w lodówce przez dłuższy czas bez uszczerbku dla smaku. Drugim regionalnym składnikiem marynaty jest sok z kalamansi. To...

Zobacz także przepisy na:

    monikucha
    monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    poluzuj.pl
    Pancit z wieprzowiną

    Pancit z wieprzowiną 71

    monikucha
    monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Monikucha Online
    Pancit z wieprzowiną

    Pancit z wieprzowiną 42

    laura
    laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cafe Babilon
    ADOBO Z KURCZAKA I WIEPRZOWINY

    ADOBO Z KURCZAKA I WIEPRZOWINY 437

    monikucha
    monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    poluzuj.pl
    Serce bananowca po filipińsku

    Serce bananowca po filipińsku 116

    monikucha
    monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Monikucha Online
    Zupa Sinigang na Sampalok

    Zupa Sinigang na Sampalok 92

    HannaT
    HannaT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    HIT PYCHOTKA
    FILIPIŃSKI KURCZAK ADOBO

    FILIPIŃSKI KURCZAK ADOBO 171

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Wołowina adobo

    Wołowina adobo 1002

    stopithere
    stopithere Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stop it here
    Kurczak z sosem ananasowym

    Kurczak z sosem ananasowym 544

    Opalanka
    Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    niebo na talerzu
    Jak się czyści kurki?

    Jak się czyści kurki? 162