Flądry zapiekane

103 kliknięcia
27.10.2016
blog: królestwo garów

Przepis: Flądry zapiekane

Flądraryba morska, zamieszkująca muliste i piaszczyste, miękkie dna. Występuje w całym Bałtyku. Ciało ma bocznie spłaszczone, należy do rzędu ryb płastugokształtnych. W dawnej Polsce ryby morskie w stanie świeżym nie pojawiały się. Maria Disslowa w swojej książce „jak gotować” z 1930 roku pisze: „Morskie ryby w stanie świeżym od bardzo niedawna pojawiać się zaczęły w większych miastach, prowincja nie zna ich jeszcze”....

Zobacz także przepisy na:

    KasiaJ
    KasiaJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pełny talerz
    Flądra w sezamie

    Flądra w sezamie 647

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Flądra smażona

    Flądra smażona 4353

    Agnieszka
    Agnieszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jem Krem
    Flądra zapiekana w warzywach

    Flądra zapiekana w warzywach 1958

    mammadeli
    mammadeli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mammadeli
    Flądra smażona

    Flądra smażona 3653

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Flądra

    Flądra 9174

    mysza75
    mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wesoła kuchnia
    Flądra zapiekana z warzywami

    Flądra zapiekana z warzywami 380

    Cath900
    Cath900 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    moje-pitraszenie
    Flądra na ziemniaczkach.

    Flądra na ziemniaczkach. 459

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Flądry zapiekane

    Flądry zapiekane 103