FOIE GRAS - Z CZYM JEŚĆ, JAK PODAWAĆ?

205 kliknięć
09.01.2017
blog: Moje codzienne przyjemności

Przepis: FOIE GRAS - Z CZYM JEŚĆ, JAK PODAWAĆ?

Foie gras - kacza lub gęsia wątróbka - to jeden z największych rarytasów francuskiej kuchni. Nie może go zabraknąć na francuskim stole zwłaszcza w Boże Narodzenie.Francuzi raczej nie mają moralnego dyskomfortu związanego z tym, w jaki sposób traktuje się gęsi w trakcie procesu produkcyjnego. Liczy się dla nich wyłącznie efekt końcowy. Uznajmy to zaklasyk kuchni francuskiej, a zatem warto wiedzieć, jak się go podaje....

Zobacz także przepisy na:

    Kuchnia Ilony
    Kuchnia Ilony Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Ilony
    Pasztet inspirowany foie gras

    Pasztet inspirowany foie gras 738

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Foie gras z kaczki

    Foie gras z kaczki 776

    Cook &Celebrate
    Cook &Celebrate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cook & Celebrate
    Foie Gras/ Figa/ Gruszka

    Foie Gras/ Figa/ Gruszka 1043

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Foie gras z sosem wiśniowym

    Foie gras z sosem wiśniowym 117

    katemi
    katemi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pod beskidzkim niebem
    Foie gras

    Foie gras 1494

    A BITE TO EAT
    A BITE TO EAT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    A BITE TO EAT
    Sexy Food! Bon Appetit!

    Sexy Food! Bon Appetit! 159

    mysza
    mysza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenna Wyspa Smaków
    Foie gras

    Foie gras 4335