Francuska klasyka - tort "Fraiseir"

221 kliknięć
13.04.2016
blog: bon appétit !

Przepis: Francuska klasyka - tort "Fraiseir"

czyli tort truskawkowy. "Fraisier" - to z francuskiego - truskawka. Ten tort nie ma jakiegoś konkretnego przepisu. Tort "Fraiseir" - to dwa spody biszkoptowe przełożone kremem (zazwyczaj to krem muślinowy) i charakterystycznie ułożona truskawka - "na baczność". To ona (truskawka) gra główną rolę! Składniki na tort śr. 20 - 22 cm 7 jajek 150 g - cukru 90 g - mąki T450 50 g - oleju 500 g - mleka 40 g - mąki ziemniaczanej 200...

DODANO DO 7 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    victoria
    victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Picantecooking
    Quiche Lorraine

    Quiche Lorraine 98

    FoodMag
    FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodMag
    Julia Child – Francuski Szef Kuchni

    Julia Child – Francuski Szef Kuchni 124

    anahitka9
    anahitka9 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Caketime
    Tort Fraisier- francuska klasyka

    Tort Fraisier- francuska klasyka 521

    just yummy bake
    just yummy bake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    JUST YUMMY BAKE
    Tort fraisier

    Tort fraisier 105

    NiePieprz.pl
    NiePieprz.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Niepieprz.pl
    Francuskie rożki z jabłkami

    Francuskie rożki z jabłkami 60

    NiePieprz.pl
    NiePieprz.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Niepieprz.pl
    Francuskie rożki z jabłkami

    Francuskie rożki z jabłkami 86

    QliNarnia
    QliNarnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    QliNarnia
    Crème brûlée z nutką amaretto

    Crème brûlée z nutką amaretto 25

    bernika
    bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moj kulinarny pamiętnik
    Tort Opera

    Tort Opera 1043