Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny

207 kliknięć
29.06.2017
blog: Saudyjskie Wielbłądy gotują

Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny

Frużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Można ją przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Frużelina jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także:

    Doro43
    Doro43 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Co w kredensie piszczy
    Frużelina truskawkowa

    Frużelina truskawkowa 279

    Lena Gotuje
    Lena Gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lena-gotuje
    Frużelina truskawkowa

    Frużelina truskawkowa 50