Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny

221 kliknięć
29.06.2017
blog: Saudyjskie Wielbłądy gotują

Przepis: Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny

Frużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Można ją przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Frużelina jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    ola.kot
    ola.kot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Small Home Bakery
    Tort śmietankowo-truskawkowy

    Tort śmietankowo-truskawkowy 139

    Mariola88
    Mariola88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe ciasta
    Ciasto TrusKawa

    Ciasto TrusKawa 132

    karonline
    karonline Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mama-am
    Frużelina truskawkowa

    Frużelina truskawkowa 1042

    KasiaWa
    KasiaWa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakołyki i koraliki
    Frużelina truskawkowa

    Frużelina truskawkowa 301

    anahitka9
    anahitka9 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Caketime
    Frużelina truskawkowa

    Frużelina truskawkowa 679

    ilka_86
    ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Uwielbiam gotować!
    Frużelina truskawkowa

    Frużelina truskawkowa 338