Frytki belgijskie

152 kliknięcia
02.11.2016
blog: czosnekwpomidorach

Przepis: Frytki belgijskie

Frytki belgijskie cechuje to, że są chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku. Dodatkowo nie ociekają tłuszczem. Jak je przygotować? Niezwykle łatwo, choć trzeba trzymać się pewnych zasad. Po pierwsze – ziemniaki moczymy przez około 15 minut w przegotowanej wodzie z cukrem. To on powoduje, że frytki po usmażeniu są chrupiące. Po drugie – smażymy je dwa razy. Na początku jedynie do ich wypłynięcia – w ten sposób zamykamy pory...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    sensefruite
    sensefruite Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sensefruite.blogspot.com
    frytki belgijskie

    frytki belgijskie 228

    czosnekwpomidorach
    czosnekwpomidorach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    czosnekwpomidorach
    Frytki belgijskie

    Frytki belgijskie 152

    croquante
    croquante Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    food²
    Belgijskie frytki

    Belgijskie frytki 230

    czarrna
    czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    czarrna od kuchni
    Frytki belgijskie

    Frytki belgijskie 204

    zucchini-blues
    zucchini-blues Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zucchini-blues
    Belgijskie frytki

    Belgijskie frytki 603

    zdzichu
    zdzichu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy Studenckie
    Belgijskie frytki

    Belgijskie frytki 487

    FragOla
    FragOla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    My yellow kitchen
    Frytki belgijskie

    Frytki belgijskie 293

    zadanie-gotowanie
    zadanie-gotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zadanie-gotowanie
    Frytki belgijskie.

    Frytki belgijskie. 451

    Danusia
    Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Wypieki I Nie Tylko
    Frytki belgijskie

    Frytki belgijskie 282