Fuczki  - kuchnia regionalna

248 kliknięć
05.10.2016
blog: Moniki Smakołyki

Przepis: Fuczki - kuchnia regionalna

Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone. Najlepsza do nich jest kapusta w domu ukiszona, bo jest w sam raz, nie przekwaszona. Ja do Fuczków, mojej mamy kapusty dodałam i dzięki niej super smak uzyskałam. Placki te są w przygotowaniu są bardzo szybkie i...

DODANO DO 8 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Kinia87
    Kinia87 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kultura Kulinarna
    Fuczki

    Fuczki 163

    qualietta
    qualietta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Skarbnica smaków
    Fuczki

    Fuczki 43

    zakrapiana_winem
    zakrapiana_winem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zakrapiana Winem
    Fuczki bieszczadzkie

    Fuczki bieszczadzkie 22

    Pichceniomania
    Pichceniomania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pichceniomania
    Placki z kiszonej kapusty

    Placki z kiszonej kapusty 192

    zakrapiana_winem
    zakrapiana_winem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zakrapiana Winem
    Fuczki bieszczadzkie

    Fuczki bieszczadzkie 106