Fuczki  - kuchnia regionalna

223 kliknięcia
05.10.2016
blog: Moniki Smakołyki

Przepis: Fuczki - kuchnia regionalna

Fuczki to potrawa ukraińska, która w Bieszczadach jest dobrze znana, z ciasta naleśnikowego i kiszonej kapusty jest przygotowana. Dobrze są doprawione i jak racuchy czy placki ziemniaczane w tłuszczu są smażone. Najlepsza do nich jest kapusta w domu ukiszona, bo jest w sam raz, nie przekwaszona. Ja do Fuczków, mojej mamy kapusty dodałam i dzięki niej super smak uzyskałam. Placki te są w przygotowaniu są bardzo szybkie i...

DODANO DO 8 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Kinia87
    Kinia87 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kultura Kulinarna
    Fuczki

    Fuczki 119

    zakrapiana_winem
    zakrapiana_winem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zakrapiana Winem
    Fuczki bieszczadzkie

    Fuczki bieszczadzkie 87

    zakrapiana_winem
    zakrapiana_winem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zakrapiana Winem
    Fuczki bieszczadzkie

    Fuczki bieszczadzkie 13

    laura
    laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cafe Babilon
    KUCHNIA POLSKA REGIONALNA

    KUCHNIA POLSKA REGIONALNA 83

    Pichceniomania
    Pichceniomania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pichceniomania
    Placki z kiszonej kapusty

    Placki z kiszonej kapusty 179