Fusilli w sosie szpinakowo-śmietanowym

46 kliknięć
14.05.2013
blog: Smacznie w kuchni

Przepis: Fusilli w sosie szpinakowo-śmietanowym

300 g makaronu fusilli 100 g świeżego szpinaku 180 g śmietanki 30 % 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól pieprz Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekany czosnek, chwilę przesmażyć i dodać świeży, opłukany i osuszony szpinak. Smażyć aż do wyparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Następnie do szpinaku dodać śmietankę, całość zredukować (odparować) tak aby powstał gęsty sos. Dodać ugotowany makaron...

Zobacz także przepisy na:

    aniamat
    aniamat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    coolandminty
    SOS SZPINAKOWO-ŚMIETANOWY

    SOS SZPINAKOWO-ŚMIETANOWY 28