Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami wędzonymi

630 kliknięć
08.11.2013
blog: królestwo garów

Przepis: Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami wędzonymi

1 gęś 5-6 kg, sól, pieprz, 3 cebule, 1 kg kapusty kiszonej, 3 jabłka – szara reneta, 400 g wędzonych śliwek, 500 ml czerwonego wytrawnego wina Gęś oczyścić, umyć, osuszyć. Natrzeć solą z wierzchu i w środku. Można gęś wyluzować - czyli wyjąć wszystkie kości. Odciąć kuper i szyję. Tłuszcz wyciąć i odłożyć do wytopienia. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Ostrym nożem, przy szyi, odciąć mięso od szkieletu. Gdy...

Zobacz także przepisy na:

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    gęś

    gęś 1380

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pierś z gęsi z figami

    Pierś z gęsi z figami 2743

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    pieczona pierś gęsi

    pieczona pierś gęsi 13168

    smakiszczescia
    smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smakiszczescia
    Gęsi smalec z jabłkami

    Gęsi smalec z jabłkami 1630

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis treści

    Alfabetyczny spis treści 1645

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pasztet z gęsi z żurawiną

    Pasztet z gęsi z żurawiną 1640

    laura
    laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cafe Babilon
    GĘŚ PIECZONA Z KISZONĄ KAPUSTĄ

    GĘŚ PIECZONA Z KISZONĄ KAPUSTĄ 3486

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    spis rzeczy

    spis rzeczy 2912

    Kuchnia Marty
    Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia-Marty
    Faszerowana pieczona gęś

    Faszerowana pieczona gęś 1863