Gęś faszerowana kaszą gryczaną i grzybami

4195 kliknięć
16.11.2012
blog: Kocioł i garnek

Przepis: Gęś faszerowana kaszą gryczaną i grzybami

Nareszcie mięso gęsie wraca na nasze stoły.Tak jak kaczki, perliczki i inne ptactwo.Jest bardzo smaczne i wbrew pozorom nie ma dziwnego zapachu jak kiedyś udało mi się usłyszeć. Uważam że bardziej dziwny smak mają kurczaki, które jakimś sposobem przypominają mi zapach ryby. Nie jadam kurczaków bo nie bardzo mi smakują, wolę wyżej wymienione ptaki. Z kaczki czy perliczki wychodzi wspaniały rosół. Z gęsi rosołu jeszcze nie...

Zobacz także przepisy na:

    janiolka
    janiolka
    pieczona pierś gęsi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pieczona pierś gęsi

    pieczona pierś gęsi 13108