Gęś na św. Marcina

454 kliknięcia
25.11.2011
blog: Człowiek jest tym, co zje...

Przepis: Gęś na św. Marcina

skip to main | skip to sidebar Gęś na św. Marcina Sprawioną gęś posolić dokładnie, natrzeć pieprzem lub tymiankiem. Można skropić wytrawnym wermutem. Nadzienie: 12 ziemniaków ugotować w łupinkach, obrać, pokrajać w kostkę. Opiec na tłuszczu razem z pokrojoną cebulą i natką pietruszki. Przyprawić majerankiem, gałką muszkatołową, solą. Wymieszać - bez smażenia - z 3 jajkami. Nadziać gęś i zeszyć. Ułożyć na brytfannie, zalać...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    aronia
    aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wiem co jem
    Gęsina na Św. Marcina

    Gęsina na Św. Marcina 200

    obżarciuch
    obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obżarciuch
    Pieczona gęś

    Pieczona gęś 6304

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pierś gęsi w winie

    Pierś gęsi w winie 15427

    bernika
    bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moj kulinarny pamiętnik
    Pieczona gęś

    Pieczona gęś 6698