Gęś pieczona z jabłkami i majerankiem na św. Marcina

7114 kliknięć
12.11.2011
blog: Nina w kuchni

Przepis: Gęś pieczona z jabłkami i majerankiem na św. Marcina

Z okazji Narodowego Święta Niepodległości postanowiłam wskrzesić powiedzenie, że "Na świętego Marcina najlepsza gęsina." Gęsina to smaczne, ciemne mięso o przyjemnym aromacie. Polska gęś owsiana jest eksportowana przede wszystkim do Niemiec, ale także na Daleki Wschód, gdzie np. gęsie łapy cieszą się ogromnym popytem, gdyż odpowiednio przyrządzone są tam wielce poszukiwanym afrodyzjakiem. W rodzimej kuchni staropolskiej...

DODANO DO 7 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kasztanowakuchnia
    Kasztanowa Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczone udka z gęsi

    Pieczone udka z gęsi 13948

    Kuchnia Marty
    Kuchnia-Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Faszerowana pieczona gęś

    Faszerowana pieczona gęś 1833

    Joaska
    królestwo garów Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierś gęsi w winie

    Pierś gęsi w winie 15361

    acia1065
    Człowiek jest tym, co zje... Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gęś na św. Marcina

    Gęś na św. Marcina 442

    janiolka
    Eksperyment sobotni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pieczona pierś gęsi

    pieczona pierś gęsi 13067

    blondynkawkuchni
    blondynkawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczona pierś z gęsi z żurawiną

    Pieczona pierś z gęsi z żurawiną 7548

    Christopher
    Kulinarny karnet Christophera Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczone piersi z gęsi.

    Pieczone piersi z gęsi. 12810

    Joaska
    królestwo garów Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gęsina na św. Marcina - warsztaty

    Gęsina na św. Marcina - warsztaty 1074