Gęś pieczona z jabłkami w cydrze

3826 kliknięć
14.10.2014
blog: Milion Smaków

Przepis: Gęś pieczona z jabłkami w cydrze

Przepis kuchni staropolskiej - cała gęś pieczona z jabłkami w cydrze z dodatkiem majeranku.Dzięki temu mięso nie jest suche i rozpływa się w ustach pozostawiając jabłkowy posmak.Kiedyś gęsi były głównym drobiem na polskich stołach - teraz niestety zdecydowana większość tych hodowanych w Polsce jest eksportowana za granicę a u nas się ich prawie nie je.Szkoda, bo to mięso nie dość, że smaczne to jeszcze bardzo...

Zobacz także przepisy na:

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    pieczona pierś gęsi

    pieczona pierś gęsi 13176

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Gęś pieczona z jabłkami

    Gęś pieczona z jabłkami 3408

    Monika So
    Monika So Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kolorowo w kuchni
    Pieczona Gęś z jabłkami

    Pieczona Gęś z jabłkami 6634