Gęsie udka pieczone w piwie – pomysł na świąteczny obiad

866 kliknięć
23.12.2013
blog: Wiszniówka

Przepis: Gęsie udka pieczone w piwie – pomysł na świąteczny obiad

Gęsina to najbardziej niedoceniane mięso na polskim stole. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, bo jest przepyszne! Nie wszyscy wiedzą, że Polska jest największym producentem gęsiny w Europie. Eksportujemy gęsinę głównie do Niemiec. Jednym z bardziej znanych dań z gęsi jest foie gras – wątróbka z gęsi (danie pochodzi z kuchni francuskiej). W naszym kraju gęsinę jemy “od wielkiego dzwonu”. Może właśnie Święta Bożego Narodzenia...

Zobacz także przepisy na:

    Koper
    Koper
    Pieczone nogi z gęsi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczone nogi z gęsi

    Pieczone nogi z gęsi 6723

    janiolka
    janiolka
    pieczona pierś gęsi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pieczona pierś gęsi

    pieczona pierś gęsi 13108

    Kluczyk
    Kluczyk
    Pierś z gęsi pieczona
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierś z gęsi pieczona

    Pierś z gęsi pieczona 10620

    MarciochaKucharzy
    MarciochaKucharzy
    Pierś z gęsi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierś z gęsi

    Pierś z gęsi 16068

    zielono mi
    zielono mi
    Pierś z gęsi.
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierś z gęsi.

    Pierś z gęsi. 8801