Gęsie udka pieczone w piwie – pomysł na świąteczny obiad

862 kliknięcia
23.12.2013
blog: Wiszniówka

Przepis: Gęsie udka pieczone w piwie – pomysł na świąteczny obiad

Gęsina to najbardziej niedoceniane mięso na polskim stole. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, bo jest przepyszne! Nie wszyscy wiedzą, że Polska jest największym producentem gęsiny w Europie. Eksportujemy gęsinę głównie do Niemiec. Jednym z bardziej znanych dań z gęsi jest foie gras – wątróbka z gęsi (danie pochodzi z kuchni francuskiej). W naszym kraju gęsinę jemy “od wielkiego dzwonu”. Może właśnie Święta Bożego Narodzenia...

Zobacz także przepisy na:

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Pieczone udka z gęsi

    Pieczone udka z gęsi 13429

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    pieczona pierś gęsi

    pieczona pierś gęsi 12807

    MarciochaKucharzy
    MarciochaKucharzy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MarciochaKucharzy
    Pierś z gęsi

    Pierś z gęsi 15480

    Kluczyk
    Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anna Jurksztowicz I'jem
    Pierś z gęsi pieczona

    Pierś z gęsi pieczona 10375

    Koper
    Koper Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W koperkowej kuchni
    Pieczone nogi z gęsi

    Pieczone nogi z gęsi 6566

    zielono mi
    zielono mi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zielono mi
    Pierś z gęsi.

    Pierś z gęsi. 8675