Ghee czyli masło klarowane – dlaczego warto używać?

32 kliknięcia
04.03.2018
blog: FACET I KUCHNIA

Przepis: Ghee czyli masło klarowane – dlaczego warto używać?

Ghee czyli masło klarowane – dlaczego warto używać? Ghee czyli masło klarowane – co to jest Prawdziwe, tradycyjne masłozawiera – a przynajmniej powinno zawierać – nie mniej niż 80% tłuszczu. Pozostałe składniki takiego masła to w szczególności woda oraz białko. Masło klarowane, w kuchni hinduskiej znane jako ghee, to po prostu masło oczyszczone z wody, białek (w szczególności z kazeiny i laktozy) oraz innych osadów. Taki...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Kaczucha
    Kaczucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodkie rozmyślania
    Masło GHEE klarowane

    Masło GHEE klarowane 331

    NaStole.pl
    NaStole.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NaStole.pl
    Domowe masło klarowane-ghee

    Domowe masło klarowane-ghee 109

    Ojciec Dyrektor
    Ojciec Dyrektor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Slow Foodzik
    Ghee czyli klarowane masło

    Ghee czyli klarowane masło 55

    Gosha
    Gosha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinaria
    Ghee czyli masło klarowane

    Ghee czyli masło klarowane 60

    shootandfood
    shootandfood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    shoot&food
    MASŁO GHEE (klarowane)

    MASŁO GHEE (klarowane) 49

    mufinka79
    mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchnia na obcasach
    Masło klarowane - Ghee

    Masło klarowane - Ghee 55

    Ada0
    Ada0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Oryginalny smak
    Ghee – masło klarowane

    Ghee – masło klarowane 40

    aniamat
    aniamat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    coolandminty
    Klarowane masło/ghee

    Klarowane masło/ghee 51