Gjuwecz / Đuveč

892 kliknięcia
11.02.2015
blog: Mirabelkowy blog

Przepis: Gjuwecz / Đuveč

Gjuwecz to rodzaj bałkańskiego gulaszu z mięsa i rozmaitych warzyw. O ile w Bułgarii najpopularniejsza jest wersja zawierająca ziemniaki, którą dodatkowo zapieka się w glinianych naczyniach (od których to pochodzi nazwa dania) w piekarniku, o tyle np. w Serbii gjuwecz często zawiera ryż i stanowi typową potrawę jednogarnkową. Ja przygotowałam wersję Serbską, choć nie wykluczam, że kiedyś przygotuję także gjuvec z z...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    acia1065
    acia1065
    Giuwecz
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Giuwecz

    Giuwecz 6

    gregorhspeed
    gregorhspeed
    Gjuwecz
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gjuwecz

    Gjuwecz 442

    thiessa
    thiessa
    Tiurlu-giuwecz
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tiurlu-giuwecz

    Tiurlu-giuwecz 129

    qualietta
    qualietta
    Ɖuveč
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ɖuveč

    Ɖuveč 155

    Mątewka
    Mątewka
    Żarkoje
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Żarkoje

    Żarkoje 1838

    Mirabelka
    Mirabelka
    Gjuwecz / Đuveč
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gjuwecz / Đuveč

    Gjuwecz / Đuveč 892