Gnocchi di patate

52 kliknięcia
21.02.2017
blog: Na okruszku

Gnocchi di patate

Gnocchi to rodzaj włoskich klusek. Po włosku słowo gnocchi to liczba mnoga od gnocco, czyli dosłownie „gruda”. Istnieje wiele regionalnych wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków, warzywnych purée, sera, mąki gryczanej. Podobne do polskich kopytek. Gnocchi można podawać jako dodatek do wielu dań bądź przygotować z nich danie główne, gnocchi po prostu mają wiele zastosowań Składniki: 500 g ziemniaków 50 g mąki pszennej...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także:

    pjakubczak
    pjakubczak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Na okruszku
    Gnocchi di patate

    Gnocchi di patate 52

    Magdita
    Magdita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jemy w domu
    Gnocchi di Patate

    Gnocchi di Patate 88

    mikkac8504
    mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Italianizzato
    Gnocchi di patate a casa

    Gnocchi di patate a casa 93