Gnocchi di patate

58 kliknięć
21.02.2017
blog: Na okruszku

Przepis: Gnocchi di patate

Gnocchi to rodzaj włoskich klusek. Po włosku słowo gnocchi to liczba mnoga od gnocco, czyli dosłownie „gruda”. Istnieje wiele regionalnych wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków, warzywnych purée, sera, mąki gryczanej. Podobne do polskich kopytek. Gnocchi można podawać jako dodatek do wielu dań bądź przygotować z nich danie główne, gnocchi po prostu mają wiele zastosowań Składniki: 500 g ziemniaków 50 g mąki pszennej...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Magdita
    Magdita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jemy w domu
    Gnocchi di Patate

    Gnocchi di Patate 90

    mikkac8504
    mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Italianizzato
    Gnocchi di patate a casa

    Gnocchi di patate a casa 94

    pjakubczak
    pjakubczak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Na okruszku
    Gnocchi di patate

    Gnocchi di patate 58

    JadziaPepin
    JadziaPepin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    w mojej kuchni
    pierogi ruskie --- gnocchi

    pierogi ruskie --- gnocchi 29

    EdithS
    EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Quatro Stagioni
    Vellutata di funghi

    Vellutata di funghi 41

    EdithS
    EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Quatro Stagioni
    Kluski lane z dynią

    Kluski lane z dynią 468

    Jolanta kolanowska
    Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mojacalabria
    Kopytka z kurkuma

    Kopytka z kurkuma 94