Gnocchi ziemniaczane z warzywami

119 kliknięć
17.05.2015
blog: Cook & Bake with me

Przepis: Gnocchi ziemniaczane z warzywami

Gnocchi można porównać do klusek lub kopytek. Niewielkie, prążkowane o owalnym kształcie, były już znane w czasach cesarstwa rzymskiego. Przygotowywano je z różnych produktów: manki i kukurydzy, ryżu i migdałów. Jednak największą popularność zyskały gnocchi ziemniaczane. Pomimo tego, że jest to stosunkowo nowy rodzaj gnocchi, biorąc pod uwagę fakt że ziemniak pojawił się w Europie dopiero w połowie XVI wieku. Gnocchi...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Limonkowy
    KOLOROWE GNOCCHI

    KOLOROWE GNOCCHI 75

    wiosenka27
    wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksplozja smaku
    Gnocchi ziemniaczane

    Gnocchi ziemniaczane 139

    cucinissima
    cucinissima Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cucinissima
    Gnocchi – wydanie wiosenne

    Gnocchi – wydanie wiosenne 57

    jester0
    jester0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kopystką po garach
    Gnocchi dyniowo-ziemniaczane

    Gnocchi dyniowo-ziemniaczane 17

    kobiecina
    kobiecina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne Silva Rerum
    ZIEMNIACZANE GNOCCHI

    ZIEMNIACZANE GNOCCHI 66

    Toczka
    Toczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepysznik
    Włochy: Gnocchi

    Włochy: Gnocchi 360