gnocchi ziemniaczano-szpinakowe w sosie szałwiowym

109 kliknięć
29.03.2013
blog: Eksperyment sobotni

Przepis: gnocchi ziemniaczano-szpinakowe w sosie szałwiowym

gnocchi ziemniaczano-szpinakowe 0,5 kg ziemniaków, 30 dkg szpinaku mrożonego rozdrobionego lub 0,5 kg świeżego, 2 jajka, 0,5 szkl. mąki pszennej, 60 g masła (ok. 1/4 szkl.), szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz ziemniaki ugotować w mundurkach. obrać gorące i przecisnąć przez praskę. szpinak rozmrozić na patelni i odparować, świeży ugotować i dobrze odcisnąć. posiekać lub zmiksować i wymieszać z ziemniakami, dodać...

Zobacz także przepisy na:

    @Piniata
    Kulinarna Piniata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gnocchi szpinakowe i sos Winiary

    Gnocchi szpinakowe i sos Winiary 100

    jester0
    Kopystką po garach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gnocchi dyniowo-ziemniaczane

    Gnocchi dyniowo-ziemniaczane 15

    iwonaqchenne
    Smakowity blog kulinarny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gnocchi z masłem szałwiowym

    Gnocchi z masłem szałwiowym 246

    magdalenka_210
    rondelek.tygielek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gnocchi szpinakowe

    Gnocchi szpinakowe 251