Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami

18 kliknięć
11.06.2018
blog: Mirabelkowy blog

Przepis: Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami

Gofry belgijskie znacznie różnią się od tych popularnych u nas. Są małe, okrągłe i chrupiące. Wyrabia się je na cieście drożdżowym z dodatkiem sporej ilości masła i cukru perlistego. Tradycyjnie Belgowie jedzą je posypane jedynie cukrem pudrem, z kolei turyści częściej wybierają opcję z bitą śmietaną i owocami. Ja skusiłam się na tę drugą wersję, ponieważ szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie posypywania tak słodkich gofrów...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    canette
    canette Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Taniec Smaków
    Gofry belgijskie

    Gofry belgijskie 518