Gołąbki z kapusty włoskiej – pieczone w piekarniku

161 kliknięć
15.10.2017
blog: MojaQchnia.pl

Przepis: Gołąbki z kapusty włoskiej – pieczone w piekarniku

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego 1 torebka ryżu 1 jajko sól pieprz 1/3 łyżeczki mielonego kminu 1 cebula 2 ząbki czosnku olej Do dużego garnka wlewam wodę. Solę ją. Wkładam całą główkę kapusty włoskiej – wcześniej nacinam jej liście, żeby odeszły od gołębia. Po kilku minutach – gdy widzę, ze liście są już miękkie wyjmuje pojedynczo na durszlak i pozwalam im ostygnąć. Do dużej miski wkładam mięso...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Olcia706
    Olcia706 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Olcia gotuje
    Gołąbki z kapusty włoskiej

    Gołąbki z kapusty włoskiej 7095

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Gołąbki z kapusty włoskiej

    Gołąbki z kapusty włoskiej 604

    brzozka13
    brzozka13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kluski z serem
    Gołąbki z kapusty włoskiej

    Gołąbki z kapusty włoskiej 272

    Krys
    Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia u Krysi
    Gołąbki pieczone w piekarniku

    Gołąbki pieczone w piekarniku 317

    Anyzkowo
    Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anyżkowo
    Gołąbki z kapusty włoskiej

    Gołąbki z kapusty włoskiej 6925