Goleń wołowaz czerwonym winem w garnku rzymskim

506 kliknięć
21.10.2015
blog: Stare Gary

Przepis: Goleń wołowaz czerwonym winem w garnku rzymskim

Nie zawsze mam chęć na długie pieczenie mięsa w wolnowarze. W takich sytuacjach dobrze sprawdza się garnek rzymski. Po dwóch godzinach wołowina jest miękka a na dodatek mamy sporo dobrego sosu. Goleń wołowa okazałasiębardzo smaczna, a tuk z kości, który rozpuszcza się w sosie, nadaje mu wyjątkowy smak. Proste i dobre danie - polecam! składniki ok 1200 g goleni wołowej z kością (2 plastry z kością) 1/2 łyżeczki pieprzu sól...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Kamila A
    Kamila A Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KuchcikoweLove
    GULASZ WOŁOWY W WINIE

    GULASZ WOŁOWY W WINIE 91

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Goleń wołowa duszona z warzywami

    Goleń wołowa duszona z warzywami 5130

    gotujemywdomu.com
    gotujemywdomu.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gotujemywdomu.com
    duszona goleń wołowa

    duszona goleń wołowa 7108

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Policzki wołowe w winie

    Policzki wołowe w winie 6708