Golonka na kiszonej kapuście

24690 kliknięć
20.12.2012
blog: Ewa w kuchni

Przepis: Golonka na kiszonej kapuście

PRZYGOTOWANIE: Golonki dokładnie umyć i usunąć ewentualne resztki sierści. Włożyć je do garnka ( ja użyłam szybkowaru ), zalać zimną wodą i dodać liść laurowy, ziele, pieprz oraz obraną marchew i pietruszkę a także cebulę. Gotować golonki prawie do miękkości. W drugim garnku ugotować kapustę i odcedzić. Gdy kapusta będzie odcedzona na patelni roztopić smalec i dodać go do kapusty po czym doprawić ją do smaku solą, pieprzem...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    zewa
    zewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ewa w kuchni
    Golonka na kiszonej kapuście

    Golonka na kiszonej kapuście 24690

    Kulinarna Ja
    Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna Ja
    Golonka w kiszonej kapuście

    Golonka w kiszonej kapuście 5455

    magdam
    magdam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Czary - gary w kuchni
    Golonka w kapuście kiszonej

    Golonka w kapuście kiszonej 7431