Gotowany ryż z fasolką mung (Ven Pongal)

191 kliknięć
12.12.2014
blog: Smak Indii

Przepis: Gotowany ryż z fasolką mung (Ven Pongal)

Pongal - danie przygotowywane z ryżu i nasion fasolki mung (moong dal)zaliczane jest do klasyków kuchni tamilskiej. Istnieje kilka wariantów tej potrawy. Słodka wersja przyrządzana z dodatkiem mleka, rodzynek i kardamonu jest nieodzownym składnikiem czterodniowego święta plonów Thai Pongal,szczególniehucznie obchodzonego w stanie Tamil Nadu. Tradycyjnie świąteczny słodki pongal gotuje się w odkrytym naczyniu a rozpryskujące...

Zobacz także przepisy na:

    quchniawege
    quchniawege Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    quchniawege
    Kotlety z fasoli mung w sezamie

    Kotlety z fasoli mung w sezamie 1206

    Zuzu
    Zuzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    VegeZuzu
    Sałatka z fasoli mung i ryżu.

    Sałatka z fasoli mung i ryżu. 95

    grazyna0071
    grazyna0071 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grażyna gotuje
    Fasolka mung z marchewką

    Fasolka mung z marchewką 37

    lidia
    lidia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki, zapachy
    Mung dal

    Mung dal 804