Gotujemy po tajsku – spring rollsy czyli świeże sajgonki z krewetkami i sosem słodko-ostrym

342 kliknięcia
28.04.2013
blog: zlotaproporcja.pl

Przepis: Gotujemy po tajsku – spring rollsy czyli świeże sajgonki z krewetkami i sosem słodko-ostrym

Co przychodzi Wam na myśl na hasło sajgonki? Najczęściej smażone w głębokim oleju „naleśniki” z papieru ryżowego z mięsnym farszem. W Tajlandii i Wietnamie równie jak nie bardziej popularne są spring rollsy, czyli świeże sajgonki, niesmażone w oleju. Są równie smaczne i o niebo zdrowsze. Nam najbardziej przypadły do gustu te z krewetkami. W Tajlandii podawane były zazwyczaj z sosem słodki-ostrym, w Wietnamie w słodkim sosie...

Zobacz także przepisy na:

    Kuchnia Tomka
    Kuchnia Tomka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Tomka
    Sajgonki świeże spring rolls

    Sajgonki świeże spring rolls 147

    my fish day
    my fish day Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    My Fish Day
    Spring rolls

    Spring rolls 327

    Grace
    Grace Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grace w kuchni
    Wiosenne warzywne spring rolls

    Wiosenne warzywne spring rolls 147

    where is my meal?
    where is my meal? Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    where is my meal?
    Spring rolls

    Spring rolls 767

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Spring rollsy z warzywami

    Spring rollsy z warzywami 142

    Vege z Miłością
    Vege z Miłością Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Vege z Miłością
    Spring rolls

    Spring rolls 455

    WiktoriaG
    WiktoriaG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyza made in Poland
    10 trików na spring rollsy

    10 trików na spring rollsy 81