Gravlax –marynowany łosoś

139 kliknięć
27.03.2013
blog: Pikantna Słodycz

Przepis: Gravlax –marynowany łosoś

Uwielbiam Skandynawie i smak Skandynawii, no poza lakrits – czarne żelki o smaku lukrecji. Więc musiałam się skusić na przygotowanie łososia pradawną techniką marynowania przez rybaków. Łosoś dzięki dwudniowemu marynowaniu wychodzi bardzo delikatny, idealny do kanapek z pumpernikla lub z krakersów, polany słodko – koperkowym sosem. Rybka dla amatorów surowizny. Gravlax: 250 g filetu z łososia wraz ze skórą 15 g grubej soli...

Zobacz także przepisy na:

    laura
    laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cafe Babilon
    GRAVLAX - MARYNOWANY ŁOSOŚ

    GRAVLAX - MARYNOWANY ŁOSOŚ 866

    bryczka2
    bryczka2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowe Kubki
    Gravlax – łosoś marynowany

    Gravlax – łosoś marynowany 159

    ugotujmyto
    ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ugotujmy To...
    Łosoś marynowany Gravlax

    Łosoś marynowany Gravlax 348

    KasiaB
    KasiaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z rodzinką
    GRAVLAX – ŁOSOŚ MARYNOWANY

    GRAVLAX – ŁOSOŚ MARYNOWANY 348

    Dagmara
    Dagmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pikantna Słodycz
    Gravlax –marynowany łosoś

    Gravlax –marynowany łosoś 139