Gravlax –marynowany łosoś

138 kliknięć
27.03.2013
blog: Pikantna Słodycz

Gravlax –marynowany łosoś

Uwielbiam Skandynawie i smak Skandynawii, no poza lakrits – czarne żelki o smaku lukrecji. Więc musiałam się skusić na przygotowanie łososia pradawną techniką marynowania przez rybaków. Łosoś dzięki dwudniowemu marynowaniu wychodzi bardzo delikatny, idealny do kanapek z pumpernikla lub z krakersów, polany słodko – koperkowym sosem. Rybka dla amatorów surowizny. Gravlax: 250 g filetu z łososia wraz ze skórą 15 g grubej soli...

Zobacz także:

    laura
    laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cafe Babilon
    GRAVLAX - MARYNOWANY ŁOSOŚ

    GRAVLAX - MARYNOWANY ŁOSOŚ 842

    ugotujmyto
    ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ugotujmy To...
    Łosoś marynowany Gravlax

    Łosoś marynowany Gravlax 340

    KasiaB
    KasiaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z rodzinką
    GRAVLAX – ŁOSOŚ MARYNOWANY

    GRAVLAX – ŁOSOŚ MARYNOWANY 337

    Dagmara
    Dagmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pikantna Słodycz
    Gravlax –marynowany łosoś

    Gravlax –marynowany łosoś 138