Gravlax – marynowany surowy łosoś wg Jamiego Olivera

47 kliknięć
12.02.2017
blog: Jadłopisalnia

Przepis: Gravlax – marynowany surowy łosoś wg Jamiego Olivera

W języku szwedzkim gravad lax to pogrzebany łosoś. „Grzebie” się go w soli oraz burakach z przyprawami i po około dwóch dobach otrzymujemy pyszną, zdrową i do tego pięknie wyglądającą przekąskę. Na dodatek wymaga niewiele pracy. Czego chcieć więcej??? Składniki: 300-400 g surowego filetu z łososia bez skóry 2 surowe buraki 4 łyżki soli gruboziarnistej 3 łyżki cukru kieliszek wódki 4 łyżki tartego chrzanu pęczek koperku...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Prezydentowa
    Prezydentowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Prezydentowej
    Łosoś a la gravlax

    Łosoś a la gravlax 327

    sisters
    sisters Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paleta Smaku
    Gravlax

    Gravlax 318

    laura
    laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cafe Babilon
    GRAVLAX - MARYNOWANY ŁOSOŚ

    GRAVLAX - MARYNOWANY ŁOSOŚ 947

    mme.Tico
    mme.Tico Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ticounderconstruction
    Gravlax wg Jamiego

    Gravlax wg Jamiego 95

    mysza75
    mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wesoła kuchnia
    Łosoś marynowany surowy

    Łosoś marynowany surowy 4504

    Pociąg Do Kuchni
    Pociąg Do Kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pociąg Do Kuchni
    Inny tatar z łososia

    Inny tatar z łososia 115