Gravlax – marynowany surowy łosoś wg Jamiego Olivera

35 kliknięć
12.02.2017
blog: Jadłopisalnia

Przepis: Gravlax – marynowany surowy łosoś wg Jamiego Olivera

W języku szwedzkim gravad lax to pogrzebany łosoś. „Grzebie” się go w soli oraz burakach z przyprawami i po około dwóch dobach otrzymujemy pyszną, zdrową i do tego pięknie wyglądającą przekąskę. Na dodatek wymaga niewiele pracy. Czego chcieć więcej??? Składniki: 300-400 g surowego filetu z łososia bez skóry 2 surowe buraki 4 łyżki soli gruboziarnistej 3 łyżki cukru kieliszek wódki 4 łyżki tartego chrzanu pęczek koperku...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    sisters
    sisters
    Gravlax
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gravlax

    Gravlax 312

    mme.Tico
    mme.Tico
    Gravlax wg Jamiego
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gravlax wg Jamiego

    Gravlax wg Jamiego 95