Grillowane bakłażany z czosnkiem i oregano

65 kliknięć
22.02.2015
blog: BAiKA w Kuchni

Grillowane bakłażany z czosnkiem i oregano

Bardzo smaczna i oryginalna włoska przystawka. Świetnie komponuje się z wędlinami i żółtym serem. Plastry bakłażanów przyprawia się solą, oregano, czosnkiem, oliwą z octem i odstawia na kilka godzin, żeby wszystkie smaki się przeniknęły, a bakłażany zmiękły. Najlepiej smakują w temperaturze pokojowej, dlatego minimum 2 h przed podaniem trzeba je wyciągnąć z lodówki. Przechowywać do tygodnia. Składniki, mała salaterka: 2...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także:

    Rafał Nawacki
    Rafał Nawacki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Grillowanie
    Grillowane bakłażany

    Grillowane bakłażany 8012