Grilowane szparagi w szynce hiszpańskiej skropione winnym winegretem

87 kliknięć
11.05.2012
blog: Gdy soli pieprz...

Przepis: Grilowane szparagi w szynce hiszpańskiej skropione winnym winegretem

pęczek zielonych szparagów; szynka suszona np. hiszpańska; 2 jajka; straty parmezan; oliwa; ocet winny; sól, pieprz. Przygotowanie: Sos winegret: Łyżkę octu winnego mieszamy z 3 łyżkami oliwy z oliwek, doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Ciasno zawijamy po 4 w plaster szynki, ewentualnie spinamy wykałaczką. Układamy na rozgrzanym grillu i lekko skrapiamy...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Madame Edith
    Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    madameedith.com
    Hiszpańskie chlebki

    Hiszpańskie chlebki 360

    Kuchnia w Formie
    Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w Formie
    Grillowane szparagi

    Grillowane szparagi 194

    rozmaryn_ka
    rozmaryn_ka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W mojej kuchni...
    Hiszpańskie Ziemniaki

    Hiszpańskie Ziemniaki 503

    Goszka
    Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    To co kocham
    Szparagi z winegretem

    Szparagi z winegretem 49

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Hiszpańskie Chorizo

    Hiszpańskie Chorizo 1672