Gruszki w zalewie

76 kliknięć
08.11.2016
blog: To be

Przepis: Gruszki w zalewie

Składniki: 1 szklanka octu jabłkowego 1/3 szklanki cukru ok. 1 kg gruszek 1 łyżeczka soli peklowej 1 laska cynamonu 6 goździków 1 szklanka Gruszki umyj, przekrój na pół i pozbądź się gniazda nasiennego. Tak przygotowane gruszki przełóż do słoiczków. Goździki i cynamon powkładaj do gruszek. Do garnka dodaj wodę,ocet,cukier,sól, postaw na ogniu i zagotuj. Tak przygotowaną zalewą zalej gruszki. Pasteryzuj.

Zobacz także przepisy na:

    ŁOWCA SMAKU
    ŁOWCA SMAKU
    Gruszki w occie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gruszki w occie

    Gruszki w occie 8540

    karmel
    karmel
    gruszki w zalewie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gruszki w zalewie

    gruszki w zalewie 1285

    Grace
    Grace
    Gruszki w occie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gruszki w occie

    Gruszki w occie 6809

    ewuska2016
    ewuska2016
    Gruszki w zalewie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gruszki w zalewie

    Gruszki w zalewie 76