Gruzja: Chinkali (pierożki z bulionem w środku)

62 kliknięcia
18.03.2016
blog: O kurrrka!

Gruzja: Chinkali (pierożki z bulionem w środku)

Chinkali to sztandarowe danie Gruzinów, tak naprawdę popularne na całym Kaukazie. Te małe pierożki oprócz mięsnego, dobrze doprawionego farszu mają w środku soczysty bulion, który wysysa się z każdym kęsem. Brzegi pierogów składa się jak wachlarzyk, warto obejrzeć sobie wcześniej na filmikach online. Robiąc chinkali korzystałam z dwóch blogów Smaki życia i Magiczny składnik. Składniki na ok. 40 chinkali: 3 szklanki mąki...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także:

    Just a SALAD
    Just a SALAD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Just a SALAD
    FETA W ŚRODKU LATA

    FETA W ŚRODKU LATA 31

    PatiGotuje
    PatiGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PatiGotuje
    Chinkali z mięsem

    Chinkali z mięsem 24

    gotujzkasia
    gotujzkasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z Kasią
    Chinkali

    Chinkali 67

    Elżbieta Majkowska
    Elżbieta Majkowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pomyslowakuchnia
    Pierożki chinkali

    Pierożki chinkali 102

    Kinia87
    Kinia87 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kultura Kulinarna
    Pierożki chinkali

    Pierożki chinkali 94