Gruzja: Chinkali (pierożki z bulionem w środku)

66 kliknięć
18.03.2016
blog: O kurrrka!

Przepis: Gruzja: Chinkali (pierożki z bulionem w środku)

Chinkali to sztandarowe danie Gruzinów, tak naprawdę popularne na całym Kaukazie. Te małe pierożki oprócz mięsnego, dobrze doprawionego farszu mają w środku soczysty bulion, który wysysa się z każdym kęsem. Brzegi pierogów składa się jak wachlarzyk, warto obejrzeć sobie wcześniej na filmikach online. Robiąc chinkali korzystałam z dwóch blogów Smaki życia i Magiczny składnik. Składniki na ok. 40 chinkali: 3 szklanki mąki...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Justeatmee
    Justeatmee Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    justeatmee
    Chinkali-pierożki gruzińskie

    Chinkali-pierożki gruzińskie 193

    Kinia87
    Kinia87 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kultura Kulinarna
    Pierożki chinkali

    Pierożki chinkali 95

    boregi
    boregi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Licencja na gotowanie
    Chinkali

    Chinkali 270

    glodna gospodyni
    glodna gospodyni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Głodna Gospodyni
    Chinkali

    Chinkali 77

    karolinanna
    karolinanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kij i Marchewka
    Prawie, jak chinkali

    Prawie, jak chinkali 93

    gotujzkasia
    gotujzkasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z Kasią
    Chinkali

    Chinkali 78

    Jak u Ma-gdy
    Jak u Ma-gdy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jak u Ma-gdy, blog o jedzeniu
    Chinkali

    Chinkali 125

    kasiaganc5
    kasiaganc5 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni
    Chinkali

    Chinkali 178

    Dota
    Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Oneginetatopa
    Jak jeść chinkali?

    Jak jeść chinkali? 138