Gulasz doenjang jjigae z tofu i cukinią, czyli koreańska zupa miso

29 kliknięć
11.01.2018
blog: Blog o roślinnym gotowaniu i nie tylko...

Przepis: Gulasz doenjang jjigae z tofu i cukinią, czyli koreańska zupa miso

Doenjang jjigae to tradycyjny gulasz w Korei złożony z warzyw, tofu i mięsa na bazie sfermentowanej pasty sojowej doenjang. Doenjang, to obok sosu sojowego, gochugaru (ususzonych) i gochujang (sfermentowanych płatków koreańskich papryczek chilli), jeden z podstawowych produktów obecnych w każdej koreańskiej kuchni. Niektórzy nazywają gulasz doenjang jjigae mocno warzywną koreańską zupą miso Bardzo prosta a jednocześnie...

Zobacz także przepisy na:

    krakownatalerzu
    krakownatalerzu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kraków na Talerzu
    Mandu

    Mandu 24

    Kempek
    Kempek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wiem co zjem...!
    Pijane misie

    Pijane misie 9662

    moje pasje
    moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    moje pasje
    Pijane misie

    Pijane misie 6710