Gulasz z czarnej soczewicy i jarmużu

238 kliknięć
18.02.2014
blog: Jadłonomia

Przepis: Gulasz z czarnej soczewicy i jarmużu

Soczewica? Nudy! Każdy pewnie próbował soczewicowej zupy, pasztetu z zielonej soczewicy albo daalu z tej czerwonej. A tymczasem wciąż mało kto słyszał o mojej ulubionej odmianie, czyli o przepysznej, czarnej soczewicy. Czarna soczewica ma grube, błyszczące i okrągłe ziarna. Jest trochę większa od innych odmian, dlatego lepiej ją namoczyć przez noc i dłużej gotować - jednak smak ugotowanych czarnych ziaren wynagradza chwilę...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    vendea
    vendea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Elf w Kuchni
    Gulasz z jarmużem i soczewicą

    Gulasz z jarmużem i soczewicą 157