Gulasz z sarny na winie

1494 kliknięcia
20.08.2015
blog: Milion Smaków

Przepis: Gulasz z sarny na winie

Gdy w moim ulubionym mięsnym sklepie kupiłam ładny kawałek sarniej karkówki wybór padł na gulasz. Żeby dobrze uwydatnić delikatny smak dziczyzny, dodatków dajemy niewiele - cebula, czosnek, boczek, marchewka. Całość zalewamy wytrawnym, czerwonym winie, zostawiamy na ogniu i dusimy przez 3-4 h aż będzie bardzo miękkie. A potem delektujemy się rozpływającym się w ustach mięsem zagryzając świeżym pieczywem.

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    mager
    mager
    Gulasz wieprzowo-wołowy
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gulasz wieprzowo-wołowy

    Gulasz wieprzowo-wołowy 4226

    annamochocka24
    annamochocka24
    Gulasz z sarny
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gulasz z sarny

    Gulasz z sarny 6282

    ann
    ann
    gulasz z sarniny
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gulasz z sarniny

    gulasz z sarniny 1788

    ann
    ann
    sarni comber pieczony
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sarni comber pieczony

    sarni comber pieczony 669

    Urszula111
    Urszula111
    Gulasz z sarniny
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gulasz z sarniny

    Gulasz z sarniny 447

    Cucina
    Cucina
    Sarna w chlebie
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sarna w chlebie

    Sarna w chlebie 773

    wariatka w kuchni
    wariatka w kuchni
    Gulasz z sarny
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gulasz z sarny

    Gulasz z sarny 5294

    Lili w kuchni
    Lili w kuchni
    Gulasz z sarny
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gulasz z sarny

    Gulasz z sarny 5371