Gulasz z sarny na winie

1383 kliknięcia
20.08.2015
blog: Milion Smaków

Gulasz z sarny na winie

Gdy w moim ulubionym mięsnym sklepie kupiłam ładny kawałek sarniej karkówki wybór padł na gulasz. Żeby dobrze uwydatnić delikatny smak dziczyzny, dodatków dajemy niewiele - cebula, czosnek, boczek, marchewka. Całość zalewamy wytrawnym, czerwonym winie, zostawiamy na ogniu i dusimy przez 3-4 h aż będzie bardzo miękkie. A potem delektujemy się rozpływającym się w ustach mięsem zagryzając świeżym pieczywem.

Zobacz także:

    Aleksa
    Aleksa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Najsłodsza rzecz
    Kluski z makiem na winie

    Kluski z makiem na winie 18

    MilionSmakow
    MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Milion Smaków
    Gulasz z sarny na winie

    Gulasz z sarny na winie 1383

    Aga
    Aga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pichcę sobie
    Ciasto czekoladowe na winie

    Ciasto czekoladowe na winie 48

    projekt zupa
    projekt zupa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Projekt Zupa
    boczniak na winie

    boczniak na winie 80

    Lili w kuchni
    Lili w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lili w kuchni
    Gulasz z sarny

    Gulasz z sarny 4325

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Gulasz z sarny (2)

    Gulasz z sarny (2) 2852