Gyros kotopoulo, czyli gyros z kurczaka

75 kliknięć
06.12.2016
blog: Greckie smaki

Przepis: Gyros kotopoulo, czyli gyros z kurczaka

Klasycznie gyros to mięso opiekane na specjalnych pionowym, obracanym rożnie, z promiennikami elektrycznymi lub gazowymi. Od sposobu pieczenia mięsa wzięła się nazwa gyros, czyli okrągły. Gyros najczęściej przygotowywany jest z wieprzowiny, lecz coraz częściej spotkać można tez z baraniny, cielęciny lub kurczaka. Całkowita waga gyrosa zależy od rodzaju użytego mięsa i tak Czytaj więcej »

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje
    Kurczak gyros
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kurczak gyros

    Kurczak gyros 163

    Aga De
    Aga De
    Gyros z kurczaka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gyros z kurczaka

    Gyros z kurczaka 36

    prazonemigdaly
    prazonemigdaly
    Gyros z kurczaka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gyros z kurczaka

    Gyros z kurczaka 181

    nikol
    nikol
    Gyros z Kurczaka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gyros z Kurczaka

    Gyros z Kurczaka 467

    Agiatis
    Agiatis
    Gyros z kurczaka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gyros z kurczaka

    Gyros z kurczaka 374

    dana181
    dana181
    ZUPA GYROS Z KURCZAKA
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ZUPA GYROS Z KURCZAKA

    ZUPA GYROS Z KURCZAKA 2712