Herbatnikowe ciasto krówkowo-karpatkowe

274 kliknięcia
26.12.2013
blog: KokutkoweTonianie czyli kokotonia smaków

Przepis: Herbatnikowe ciasto krówkowo-karpatkowe

Bardzo szybkie w przygotowaniu, ale musi odczekać minimum 1 dobę, najlepsze po 2 dniach. przepis: ilości na blaszkę 23x40 cm - 7 opakowań dużych herbatników typu "petit beurre" (70 sztuk) - masa kajmakowa krówkowa 510g - krem karpatkowy w 5 minut (bez gotowania) - polewa (3/4 kostki palmy, 10 łyżek cukru, 2 łyżki kakao) Na blaszce układamy: 1. pierwszą warstwę herbatników 2. smarujemy całą puszką masy krówkowej 3....

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    SmakołykiBereniki
    SmakołykiBereniki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakołyki Bereniki
    Sernik krówkowy

    Sernik krówkowy 462

    iziona
    iziona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Izioni pyszne smaki
    Ciasto śliwkowo-krówkowe

    Ciasto śliwkowo-krówkowe 154

    Radość jedzenia
    Radość jedzenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Radość jedzenia
    Likier krówkowy

    Likier krówkowy 3486

    Kuchnia Po Studencku
    Kuchnia Po Studencku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia po studencku
    Ciasto krówkowe.

    Ciasto krówkowe. 2233

    anta
    anta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadło i czytadło
    Ciasto krówkowo budyniowe

    Ciasto krówkowo budyniowe 1357