Hiszpański bulion rybny - przepis podstawowy, nieodzowny do paelli, sosów i dań z ryb

8 kliknięć
09.10.2015
blog: comidas y vinos

Przepis: Hiszpański bulion rybny - przepis podstawowy, nieodzowny do paelli, sosów i dań z ryb

Bulion rybny jest w kuchni hiszpańskiej nieodzowny, powiedziałabym nawet jest jedną z jej gwiazd. Hiszpanie uwielbiają ryby (o tym chyba nie muszę pisać) i są prawdziwymi mistrzami w ich przygotowywaniu. Zapweniam was, że dobra, poczciwa paella to tylko jedno z tysiąca (tak tysiąca!) dań, ktore znajdziecie w tej kuchni. Dla mnie prawdziwym odkryciem były sosy do ryb i dania nazywane tu mar y montana czyli morze i góry -...

Zobacz także przepisy na:

    primavera77
    primavera77
    Paella marinera
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paella marinera

    Paella marinera 70

    MariaZ
    MariaZ
    FIDEUA VALENCIANA...
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FIDEUA VALENCIANA...

    FIDEUA VALENCIANA... 188

    Karolina - Co Pysznego?
    Karolina - Co Pysznego?
    Paella
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paella

    Paella 714

    MAgda
    MAgda
    Ekspresowa Paella
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ekspresowa Paella

    Ekspresowa Paella 73

    pookcook
    pookcook
    Paella mixta
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Paella mixta

    Paella mixta 458