Hiszpańskie Chorizo

1665 kliknięć
22.06.2014
blog: Smaczne zdrowe - wyroby domowe

Przepis: Hiszpańskie Chorizo

Hiszpańskie Chorizo Składniki: - 3 części mięsa z łopatki (chudego) - 1 część mięsa tłustego (boczek) - papryka pimenton (koniecznie) dużo (od 20 do 100g na kg) ja dałem ponad 20g ale na oko - czosnek świeży ja dałem ok 3 ząbki / kg - sól 20g/kg, ja użyłem morskiej Mię kroimy w kostkę i mielemy na sitku 6-8mm. Dodajemy sól i przyprawy. Mieszamy bez dodatku wody. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia napełniamy...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    edith
    edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasja Smaku
    Hiszpańska tortilla z chorizo

    Hiszpańska tortilla z chorizo 106

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Tortilla hiszpańska z chorizo

    Tortilla hiszpańska z chorizo 87

    joduha.
    joduha. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    joduha. kuchenna
    Hiszpańska tortilla z chorizo

    Hiszpańska tortilla z chorizo 139

    Local Foodie
    Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Local Foodie
    Hiszpańskie chorizo

    Hiszpańskie chorizo 203

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Hiszpańskie Chorizo

    Hiszpańskie Chorizo 1665