Hiszpańskie Chorizo

1647 kliknięć
22.06.2014
blog: Smaczne zdrowe - wyroby domowe

Przepis: Hiszpańskie Chorizo

Hiszpańskie Chorizo Składniki: - 3 części mięsa z łopatki (chudego) - 1 część mięsa tłustego (boczek) - papryka pimenton (koniecznie) dużo (od 20 do 100g na kg) ja dałem ponad 20g ale na oko - czosnek świeży ja dałem ok 3 ząbki / kg - sól 20g/kg, ja użyłem morskiej Mię kroimy w kostkę i mielemy na sitku 6-8mm. Dodajemy sól i przyprawy. Mieszamy bez dodatku wody. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia napełniamy...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    beiot
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Hiszpańskie Chorizo

    Hiszpańskie Chorizo 1647

    Local Foodie
    Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Hiszpańskie chorizo

    Hiszpańskie chorizo 186

    Emilia Voit
    COOKILLU Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tortilla hiszpańska z chorizo

    Tortilla hiszpańska z chorizo 104

    Codogara
    codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tortilla hiszpańska z chorizo

    Tortilla hiszpańska z chorizo 71

    joduha.
    joduha. kuchenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Hiszpańska tortilla z chorizo

    Hiszpańska tortilla z chorizo 128

    edith
    Pasja Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Hiszpańska tortilla z chorizo

    Hiszpańska tortilla z chorizo 105

    Just My Delicious
    Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tortilla Hiszpańska z Chorizo

    Tortilla Hiszpańska z Chorizo 160

    szefowa.kuchni1
    Szefowa kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ryż po hiszpańsku z chorizo

    Ryż po hiszpańsku z chorizo 93