Hummus z solonymi migdałami

46 kliknięć
11.07.2017
blog: MarcinChef

Przepis: Hummus z solonymi migdałami

Hummus – to potrawa wywodząca się z Lewantu i Egiptu, sos dip lub pasta do smarowania, przyrządzana z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy. Ostatnio coraz popularniejsza. Dzisiaj pokażę, jak zrobić do z solonymi migdałami. Puszka (400g.) ciecierzycy [waga razem z zalewą] lub ok 150g. ciecierzycy suchej. 1 łyżeczka soku z cytryny 1-2 ząbki czosnku 5 łyżek pasty tahini 1 łyżeczka kuminu, czyli kminu rzymskiego Oliwa...

Zobacz także przepisy na:

    frejfru
    frejfru Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    słodkie zdania
    Migdały na soli morskiej

    Migdały na soli morskiej 82

    mojebistro
    mojebistro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Bistro
    Hummus

    Hummus 44

    monika
    monika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stoliczku, nakryj się!
    Migdały z wędzoną solą

    Migdały z wędzoną solą 130

    sosnowski.marcin
    sosnowski.marcin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MarcinChef
    Hummus z solonymi migdałami

    Hummus z solonymi migdałami 46