Indyjska mizeria, czyli raita ogórkowo-miętowa

41 kliknięć
12.04.2018
blog: U stóp Benbulbena

Przepis: Indyjska mizeria, czyli raita ogórkowo-miętowa

Raita w kuchni indyjskiej spełnia dwa zadania. Przede wszystkim ma przynosić orzeźwienie w czasie upalnej pogody, dlatego często podaje się raitę jako samodzielne danie. My w Polsce mamy na tę okoliczność chłodniki, ale i nasza mizeria pomaga uporać z obiadem, gdy żar leje się z nieba. Drugim zadaniem raity jest łagodzenie ostrego smaku głównego dania. Nie każdy wie, że ostre dania stają się zjadliwe z akompaniamentem...

Zobacz także przepisy na:

    Aga
    Aga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pichcę sobie
    Ogórkowa raita

    Ogórkowa raita 65

    jagienka
    jagienka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sierotka marysia w kuchni
    Raita ogórkowa

    Raita ogórkowa 103

    mariolaharasiuk
    mariolaharasiuk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z Mariolą
    Raita ogórkowa

    Raita ogórkowa 117

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Raita miętowa

    Raita miętowa 541

    plaszka
    plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    płaszkowo
    kotlety mielone (kuchnia Sri Lanki)

    kotlety mielone (kuchnia Sri Lanki) 207

    Prezydentowa
    Prezydentowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Prezydentowej
    Raita ogórkowa

    Raita ogórkowa 143

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Kurczak tandoori

    Kurczak tandoori 231

    borgia
    borgia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Świat od kuchni
    Raita ogórkowa

    Raita ogórkowa 113

    Daretocook.pl
    Daretocook.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dare to cook
    ŚNIADANIE Z TRANSATLANTYKIEM

    ŚNIADANIE Z TRANSATLANTYKIEM 90