Jabłecznik z bitą śmietaną

1611 kliknięć
02.03.2013
blog: codogara

Przepis: Jabłecznik z bitą śmietaną

Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Możemy zastosować dwie techniki: I technika - do miski wlewamy całe jajka i ubijamy je od razu z cukrem na puszystą masę na maksymalnych obrotach przez 20 min., następnie dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny [kwas utrwala białka, wystrzegajcie się soli, gdyż ona destabilizuje białka], przesiane mąki i proszek do pieczenia - w tym momencie już wszystko delikatnie mieszamy szpatułką, nie...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    PrzepisyJoli
    PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy Joli
    JABŁECZNIK Z BITĄ ŚMIETANĄ

    JABŁECZNIK Z BITĄ ŚMIETANĄ 655

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Jabłecznik z bitą śmietaną

    Jabłecznik z bitą śmietaną 1611

    malcwi92
    malcwi92 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apetyczna Kuchnia
    Jabłecznik z bitą śmietaną

    Jabłecznik z bitą śmietaną 261