Jabłka kiszone z miodem i przyprawami korzennymi

143 kliknięcia
15.08.2017
blog: Smaczna Pyza

Przepis: Jabłka kiszone z miodem i przyprawami korzennymi

Kiszone jabłka to wyjątkowy specjał, kiedyś bardzo popularny, dzisiaj nieco już zapomniany. Jabłka kiszone są znakomitym dodatkiem do pieczonych czy duszonych mięs, do sałatek lub innych potraw jakie sobie wymyślicie. Wybierajcie do kiszenia jabłuszka nieduże bo takie łatwiej układać w słojach. Można też owoce kroić na połówki czy ćwiartki, ale nie wyglądają już tak ładnie jak w całości. Papierówki są doskonałe na nadzienie...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Lorka
    Lorka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zdrowy Zakątek
    Bigos Wegański

    Bigos Wegański 255

    Olu
    Olu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    "Dude, where is the pie?"
    Brokułowa!

    Brokułowa! 10893