Jagody pasteryzowane na zimę

1786 kliknięć
26.07.2013
blog: kuchnia na obcasach

Przepis: Jagody pasteryzowane na zimę

Bardzo szybki i prosty sposób na zachowanie lata w słoiku. Pasteryzacja (odpowietrzanie w czasie gotowania) to jeden z najtańszych sposobów przetwarzania owoców i zachowania znacznej ilości witaminy C. Zimą doskonale nadadzą się do przygotowania ciast, deserów, kisieli czy koktajli. Składniki: Sposób przygotowania: Jagody przebieramy, płuczemy, odsączamy z wody na durszlaku. Delikatnie przesypujemy do czystych, wyparzonych...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Botwinka pasteryzowana na zimę

    Botwinka pasteryzowana na zimę 10458

    Urszula111
    Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proste potrawy
    Jagody pasteryzowane na zimę

    Jagody pasteryzowane na zimę 248

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Pasteryzowane jagody

    Pasteryzowane jagody 1585

    kasiaaaa24
    kasiaaaa24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuję, bo lubię
    Sałatka z ogórków na zimę

    Sałatka z ogórków na zimę 9751 @

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Jagody na zimę

    Jagody na zimę 258

    dslusarczyk
    dslusarczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dosi Smakołyki
    Jagody w cukrze na zimę

    Jagody w cukrze na zimę 603

    Gosia z Wrocka
    Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gosia gotuje
    Jagody w syropie na zimę

    Jagody w syropie na zimę 86

    wiszniówka
    wiszniówka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wiszniówka
    Jagody na zimę

    Jagody na zimę 152

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Kompot z jagód na zimę

    Kompot z jagód na zimę 377

    MonikaMariolka
    MonikaMariolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Monia Gotuje
    Jagody

    Jagody 1113