"Jajka zięcia" czyli jajka po tajsku

276 kliknięć
22.03.2015
blog: Sztuka gotowania w/g Samiry

Przepis: "Jajka zięcia" czyli jajka po tajsku

Jajka wielkanocne tym razem zupełnie inaczej bo w aromatycznym sosie po tajsku.Smakują wyjatkowo i odmienią wciąż powielane stereotypowe menu jajeczne typu faszerowane jajka lub jajka w majonezie lub w sałatce itp. Jest to tradycyjna potrawa tajska z jajek nazywana w dosłownym tłumaczeniu "jajka zięcia".W Tajlandii mówi się odnośnie pochodzenia tej nazwy,że jeśli mąż nie spełnia w pieleszach w pełni swoich powinności...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Danusia
    Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Wypieki I Nie Tylko
    Ryż jaśminowy po tajsku

    Ryż jaśminowy po tajsku 243

    Bożena
    Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje domowe kucharzenie
    1360.Cebulaki

    1360.Cebulaki 90

    tasty point
    tasty point Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    tasty point
    Tajskie faworyty

    Tajskie faworyty 146

    Studio Kuchnia
    Studio Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Studio Kuchnia
    Tajskie przekąski

    Tajskie przekąski 644

    jemto
    jemto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jemto
    Omlet w stylu tajskim

    Omlet w stylu tajskim 74

    Ada0
    Ada0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Oryginalny smak
    Jajka zięcia

    Jajka zięcia 131

    Kropla Oliwy
    Kropla Oliwy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kropla Oliwy
    Ryż z warzywami po tajsku

    Ryż z warzywami po tajsku 105