Jak filetować pomarańczę?

48 kliknięć
07.04.2017
blog: Fotokulinarnie

Jak filetować pomarańczę?

Filetowanie pomarańczyto najlepsza technika, by uzyskać soczyste cząstki pomarańczy, bez białych, gorzkawych błonek i skórki, czyli tzw. albedo. Wbrew pozorom albedo, czyli biała skórka pozostająca po obraniu pomarańczy z grubej skóry,jest bardzo zdrowa – zawiera dużo witamin i błonnika. Gdy po protsu chcemy zjeść pomarańczę, to nie warto pozbywać się tych części.Jednak, żeby przygotować smaczne pomarańczowe desery i...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także:

    krysek76
    krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UgotujmyCos.pl
    bób ,jak gotować

    bób ,jak gotować 44

    Ewelina
    Ewelina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ratunku... obiad!
    Pomarańcze!

    Pomarańcze! 722