Jak ugotować zieloną fasolkę szparagową?

1223 kliknięcia
11.05.2017
blog: atlassmakow.blogspot.com

Przepis: Jak ugotować zieloną fasolkę szparagową?

SKŁADNIKI: 500 g zielonej fasolki szparagowej 2 l wody łyżka cukru łyżeczka soli WYKONANIE: 1. Fasolkę umyć pod bieżącą wodą i odciąć końce strąków. 2. Do wody dodać cukier i sól, zagotować. 3. Dodać fasolkę i gotować 10-15 min, do miękkości ( młoda fasolka gotuje się szybciej ) 4. Odcedź na sicie i przelej zimna wodą. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU:

Zobacz także przepisy na:

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bajkorada
    Sałatka z zieloną fasolką szparagową

    Sałatka z zieloną fasolką szparagową 20