jak wyjąć kości z podudzi z kurczaka?

858 kliknięć
24.08.2014
blog: smak słodyczy

Przepis: jak wyjąć kości z podudzi z kurczaka?

Aby zrobić faszerowane podudzia należy z nich wyjąć kości. Poniżej na zdjęciach przedstawiam jak to zrobić. Klikając na zdjęcie powiększymy je i będzie bardziej widoczne. podudzie z kurczaka układamy na desce do krojenia. przecinamy skórę i mięso wokół dolnej części podudzia, w miejscu wskazanym na zdjęciu Odkrawamy mięso wokół górnej części kości mięso powoli, kawałek po kawałku odsuwamy nożem w stronę dolnej części...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    martamp
    martamp Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kolorowo-torcikowo
    Tymiankowe udka w śmietanie

    Tymiankowe udka w śmietanie 548

    croquante
    croquante Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    food²
    Roladki z podudzi kurczaka nadziewane mozzarellą i pomidorami suszonymi

    Roladki z podudzi kurczaka nadziewane... 293

    Krys
    Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia u Krysi
    Faszerowane udka kurczaka

    Faszerowane udka kurczaka 8622

    Wiolcia
    Wiolcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smak słodyczy
    podudzia faszerowane mięsem mielonym

    podudzia faszerowane mięsem mielonym 1422

    black.plate
    black.plate Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Black Plate
    Pasta z kurczaka do kanapek

    Pasta z kurczaka do kanapek 56

    moje pasje
    moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    moje pasje
    Szynka drobiowa z podudzi kurczaka

    Szynka drobiowa z podudzi kurczaka 1734

    Kuchcik gotuje
    Kuchcik gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchcik gotuje
    Fasolówka na kurczaku

    Fasolówka na kurczaku 79