Jak zapeklować wołowinę

1406 kliknięć
18.03.2013
blog: Szaleństwo w kuchni

Przepis: Jak zapeklować wołowinę

Peklowana wołowina nie tylko zmienia swój kolor, ale i smak. To największe zalety peklowania mięsa. Podstawową wadą jest czas, jaki jest potrzebny do solidnego zapeklowania wołowiny. Powinniśmy na to przeznaczyć co najmniej 10 dni. Do zapeklowania trzeba wybrać kawałek dobrego, młodego mięsa. Najlepiej gdy jest to udziec wołowy. Najlepiej jest wybrać kawałek wołowiny o wadze od 1,5 do 3 kg. Oprócz mięsa do peklowania trzeba...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska
    WOŁOWINA
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    WOŁOWINA

    WOŁOWINA 7886

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia
    Duszona wołowina
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Duszona wołowina

    Duszona wołowina 3013

    smakikuchenne
    smakikuchenne
    Pieczona wołowina
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczona wołowina

    Pieczona wołowina 2664

    molka
    molka
    Tatar z wołowiny
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tatar z wołowiny

    Tatar z wołowiny 2439

    uw-aga-gotuje
    uw-aga-gotuje
    Wołowina
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wołowina

    Wołowina 4783

    beiot
    beiot
    Kiełbasa serdelowa
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kiełbasa serdelowa

    Kiełbasa serdelowa 471

    beiot
    beiot
    Kiełbasa Limanowska
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kiełbasa Limanowska

    Kiełbasa Limanowska 692

    piotras100
    piotras100
    Pieczeń cielęca
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczeń cielęca

    Pieczeń cielęca 2591

    beiot
    beiot
    Polskie salami
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Polskie salami

    Polskie salami 303

    diabolic cook
    diabolic cook
    WOŁOWINA WELLINGTON
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    WOŁOWINA WELLINGTON

    WOŁOWINA WELLINGTON 1278

    renatar
    renatar
    Duszona wołowina
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Duszona wołowina

    Duszona wołowina 15081

    lutka40
    lutka40
    Wołowina
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wołowina

    Wołowina 1716

    beiot
    beiot
    Kiełbasa żywiecka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kiełbasa żywiecka

    Kiełbasa żywiecka 3038