Jak zapeklować wołowinę

1475 kliknięć
18.03.2013
blog: Szaleństwo w kuchni

Przepis: Jak zapeklować wołowinę

Peklowana wołowina nie tylko zmienia swój kolor, ale i smak. To największe zalety peklowania mięsa. Podstawową wadą jest czas, jaki jest potrzebny do solidnego zapeklowania wołowiny. Powinniśmy na to przeznaczyć co najmniej 10 dni. Do zapeklowania trzeba wybrać kawałek dobrego, młodego mięsa. Najlepiej gdy jest to udziec wołowy. Najlepiej jest wybrać kawałek wołowiny o wadze od 1,5 do 3 kg. Oprócz mięsa do peklowania trzeba...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    shootandfood
    shootandfood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    shoot&food
    WOŁOWINA PO CHIŃSKU

    WOŁOWINA PO CHIŃSKU 2152

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Limonkowy
    WOŁOWINA

    WOŁOWINA 8221

    borsuczek_nk
    borsuczek_nk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Plaster Miodu
    Wołowina po chińsku

    Wołowina po chińsku 6105

    Aga & TalerzPokus.tv
    Aga & TalerzPokus.tv Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    TalerzPokus.tv
    Wołowina na dziko

    Wołowina na dziko 1506

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Duszona wołowina

    Duszona wołowina 3057

    molka
    molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kulinarne pyszności Molki
    Tatar z wołowiny

    Tatar z wołowiny 2460

    uw-aga-gotuje
    uw-aga-gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    uw-aga-gotuje.blogspot.com
    Wołowina

    Wołowina 4852

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Kiełbasa serdelowa

    Kiełbasa serdelowa 481

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Kiełbasa Limanowska

    Kiełbasa Limanowska 698

    piotras100
    piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szaleństwo w kuchni
    Pieczeń cielęca

    Pieczeń cielęca 2684

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Polskie salami

    Polskie salami 304

    diabolic cook
    diabolic cook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    diaboliccook
    WOŁOWINA WELLINGTON

    WOŁOWINA WELLINGTON 1297

    renatar
    renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia niewyszukana
    Duszona wołowina

    Duszona wołowina 15196

    lutka40
    lutka40 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    szczeciniankagotuje
    Wołowina

    Wołowina 1755

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Kiełbasa żywiecka

    Kiełbasa żywiecka 3050

    piotras100
    piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szaleństwo w kuchni
    Jak zapeklować wołowinę

    Jak zapeklować wołowinę 1475