Jak zapeklować wołowinę

1323 kliknięcia
18.03.2013
blog: Szaleństwo w kuchni

Przepis: Jak zapeklować wołowinę

Peklowana wołowina nie tylko zmienia swój kolor, ale i smak. To największe zalety peklowania mięsa. Podstawową wadą jest czas, jaki jest potrzebny do solidnego zapeklowania wołowiny. Powinniśmy na to przeznaczyć co najmniej 10 dni. Do zapeklowania trzeba wybrać kawałek dobrego, młodego mięsa. Najlepiej gdy jest to udziec wołowy. Najlepiej jest wybrać kawałek wołowiny o wadze od 1,5 do 3 kg. Oprócz mięsa do peklowania trzeba...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    renatar
    renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia niewyszukana
    Duszona wołowina

    Duszona wołowina 14660

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Limonkowy
    WOŁOWINA

    WOŁOWINA 7292

    uw-aga-gotuje
    uw-aga-gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    uw-aga-gotuje.blogspot.com
    Wołowina

    Wołowina 4670

    borsuczek_nk
    borsuczek_nk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Plaster Miodu
    Wołowina po chińsku

    Wołowina po chińsku 5875

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Kiełbasa żywiecka

    Kiełbasa żywiecka 2992

    lutka40
    lutka40 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    szczeciniankagotuje
    Wołowina

    Wołowina 1673

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Duszona wołowina

    Duszona wołowina 2945

    smakikuchenne
    smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    O kuchni z uczuciem
    Pieczona wołowina

    Pieczona wołowina 2477

    molka
    molka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kulinarne pyszności Molki
    Tatar z wołowiny

    Tatar z wołowiny 2365

    shootandfood
    shootandfood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    shoot&food
    WOŁOWINA PO CHIŃSKU

    WOŁOWINA PO CHIŃSKU 1884

    piotras100
    piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szaleństwo w kuchni
    Pieczeń cielęca

    Pieczeń cielęca 2424

    Aga & TalerzPokus.tv
    Aga & TalerzPokus.tv Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    TalerzPokus.tv
    Wołowina na dziko

    Wołowina na dziko 1373

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Kiełbasa serdelowa

    Kiełbasa serdelowa 459

    beiot
    beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczne zdrowe - wyroby domowe
    Polskie salami

    Polskie salami 300

    diabolic cook
    diabolic cook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    diaboliccook
    WOŁOWINA WELLINGTON

    WOŁOWINA WELLINGTON 1249