Jak zrobić crème fraîche – francuską śmietankę? ZSS!

56 kliknięć
29.07.2012
blog: Ziołowy Zakątek

Przepis: Jak zrobić crème fraîche – francuską śmietankę? ZSS!

Jak zrobić crème fraîche – francuską śmietankę? ZSS! Napisane Lipiec 29, 2012 przez Klaudyna Hebda w Sery i serowarstwo | | Dzień dobry! Witam Was w kolejnej części cyklu Zrób Sobie Ser! (w skrócie: ZSS!) Dziś najwyższy czas, żeby przejść do przepisów :-) Zaczniemy od francuskiej, ukwaszanej śmietanki – crème fraîche (wymawiamy: krem fresz). Ten popularny, szczególnie na Zachodzie dodatek, jest świetnym wprowadzeniem w...

Zobacz także przepisy na:

    Liska
    Liska
    Crème brûlée
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Crème brûlée

    Crème brûlée 43

    croquante
    croquante
    Crème fraîche
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Crème fraîche

    Crème fraîche 91

    Madziorek
    Madziorek
    Zielona tarta
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zielona tarta

    Zielona tarta 133